Blauwe Velden Dementiezorg Dementiepsycholoog

Over dementie

Wilt u meer weten over dementie? U bent hier aan het juiste adres. Regelmatig voorzie ik deze website van nieuwe informatie over dementie, maar ook over het geheugen in het algemeen.

Hoe je goed kunt zorgen voor mopperende mensen

Lees verder

Kun je je geheugen trainen?

Er doen veel fabels de ronde over geheugentraining. Voorbeelden die ik wel gehoord heb: Maak veel kruiswoordpuzzels of sudoku's. Speel memory. Doe computerspelen die speciaal gemaakt zijn om je geheugen te trainen. En zelfs: ga touwtje springen.

Lees verder

Als u zich zorgen maakt om uw geheugen

Voor veel mensen is dementie een schrikbeeld. Ze moeten er niet aan denken, dat zij zelf of hun partner, moeder of vader, dement zouden worden! Als ze een beetje vergeetachtig worden, willen veel ouderen dat dan ook graag verbergen. Voor zichzelf en voor hun naasten.

Lees verder

Wat is dementie?

Door beschadiging van het brein verliest een persoon met dementie delen van de controle over zijn denken en handelen. Dat is niet uniek voor mensen met dementie. Het overkomt iedereen. Voorbeelden te over: een afspraak vergeten die je belangrijk vond. Naar boven lopen en met lege handen terugkomen. Niet op een woord kunnen komen.

Lees verder